Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: BUDA KASESİ NASIL HAZIRLANIR?

BUDA KASESİ NASIL HAZIRLANIR?

BUDA KASESİ NASIL HAZIRLANIR 
2017 yılının trendi Buda kasesi. 
Görsel açıdan oldukça göz doyuran bu kaseler, besin içeriği açısında da oldukça zengin. 
Buda kasesi , büyük bir kasede tahıl ürünleri, sebzeler (çiğ, sotelenmiş ve / veya kavrulmuş), protein (bakliyat, tofu veya et), yağlı tohumlar ( ceviz, badem) , taze ve kuru meyveleri bir araya getiriyor. Aslında bu yeni trend için sağlıklı yemek yemenin keyifli yolu diyebiliriz.
Buda kasesini hazırlamanın kesin bir kuralı yok , en güzel yanı da bu. Kendi zevkinize göre kaselerinizi çeşitlendirebilirsiniz. Kendi kase tasarımınızı yapabilir, istediğiniz besinlerle istediğiniz tadı yakalayabilirsiniz. Üzerine farklı baharatlar, soslar, meyveler ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz.
BUDA KASELERİNİ HAZIRLAMAK İÇİN ÖNERİLER; 
1.ADIM  : TAHILLARI PİŞİRİN
Tahıllar, buğday, yulaf, pirinç, çavdar, arpa, darı, kinoa, amaranth, kara buğday ve mısır da dahil olmak üzere, yüksek lifli gıdalardır. Lifle birlikte, tahıllar, karbonhidrat, protein ve B vitaminleri, demir, E vitamini, çinko, magnezyum ve fosfor gibi geniş bir vitamin ve mineral yelpazesi sunar. Bu sebeplerden dolayı tahıllar Buda Kaseleri'nin olmazsa olmazıdır diyebiliriz.
Bir Buda Kasesi yapmanın ilk adımı seçtiğiniz tahılı pişirmektir. Kahverengi veya siyah pirinç, kinoa, karabuğday en çok tercih edilen tahıllardandır.  Bu gıdaları haşlayıp süzmeniz yeterli olacaktır.
 
2. ADIM: SEBZELERİNİZİ SOTELEYİN.
Buda kasesini lezzet yönünden artırmak için favori sebzelerinizi soteleyin. Tatlı patates, balkabağı, patates, soğan ve kabak bunlar kasenizde kullanabileceğiniz ideal sebzelerden.
Sebzelerinizi istediğiniz şekillerde doğrayın ve lezzetledirmek için, sotelemeden önce sebzeleri öğütülmüş kimyon, kişniş, biber, tarçın, sarımsak tozu ve kırmızıbiber gibi baharatlarla karıştırın. İsterseniz sebzelerinizi buharda veya fırında pişirerek de ilave edebilirsiniz, tercih sizin.
3. ADIM: PROTEİN KAYNAKLARINI PİŞİRİN VE EKSTRA SEBZE EKLEYİN
Protein olarak yumurta, et, tavuk, balık, peynir veya kuru baklagilleri kullanabilirsiniz. Et türlerini ızgara olarak tercih edebilirsiniz, peynirleri doğramanız yeterli olur, kuru baklagilleri ise haşlayıp suyunu süzerek kullanabilirsiniz.
Sote edilmiş mantar, kabak, brokoli, lahana veya ıspanak gibi diğer sebzeleri kasenizi zenginleştirmek için ilave edebilirsiniz. Sebzelerinizi biraz yağla, ezilmiş sarımsak, otlar ve baharatlarla soteleyin , protein kaynaklarıyla beraber kasenize ekleyin.
4. ADIM :ÇİĞ SEBZE VE MEYVE EKLEYİN.
Kasenize eklemek için taze domatesleri, avokado, salatalık, havuçları istediğiniz gibi doğrayın ve ekleyin. Mango, şeftali, çilek, üzüm ve elma, karpuz  gibi mevsimlik meyveleri veya çekirdekli kuru üzüm, kuru kayısı, goji berry, kuru erik gibi antioksidant ve mineral içeriği yüksek kuru meyveleri de dilerseniz ekleyebilir, farklı lezzetler yakalayabilirsiniz. 
5. ADIM: HEPSİNİ BİR ARAYA GETİRİN
Tahıllar, sotelenmiş sebzeler, protein kaynakları, çiğ sebzeler ve meyveler . En sevdiğiniz kasede bütün malzemeleri zevkinize göre yan yana veya karışık yerleştirin. 
Zeytinyağı, avakado yağı , tahin ve kuru yemişlerden istediğinizi  ekleyerek  kasenizi  sağlıklı yağ asitleriyle zenginleştirin ve doyuruculuğunu artırın.
Limon suyu , bal , tuz , karabiber ,hardal, sirke gibi besinler ilave ederek lezzetlendirmek adına son vuruşu yapabilirsiniz.
Tüm bu işlemleri tamamladıysanız artık Buddha kasenizin tadını çıkarabilirsiniz.Afiyet olsun .

Read more

MENOPOZ DÖNEMİNDE BESLENME

MENOPOZ DÖNEMİNDE BESLENME

MENOPOZ DÖNEMİNDE BESLENME Yaşlanma ve menopoz ile ilişkili bazı risk faktörleri ve bu döneme özgü ortaya çıkan birtakım belirtiler değiştirilemez. Ancak dengeli bir beslenme, menopoz sırasında ve ...

Read more

ONLINE DIYET NEDIR?

Diyette Yeni Yaklaşım ''Diyetisyen Gerçek Reçete Sanal'' Günümüzde, insan yaşamının her alanında hız kazanan online internet kullanımı, etkilerini özellikle sağlık sektöründe gösteriyor. Amerika'da...

Read more